Методи за лечение

is (3)Хомеопатия

Хомеопатията, това е дял от медицината, за който през последните години са казани много думи и е изписано много мастило…

„Хомеопатията е терапевтичен метод, който прилага в клиничната практика феномена на подобието и който използва лечебните вещества в малки или безкрайно малки дози”
Хомеопатията дава на болния вещество, което действа в посока на общата реакция на организма, подобно на неговата имунна система, вещество, което действа в хармония с нея. То стимулира защитните сили на организма, за да се борят.

Хомеопатията е терапия на реакцията, за разлика от класическата терапия, която е заместваща.

Изготвяне на хранителен режим11133862_1575338136074244_9090891278042007791_n

„Нито преситеността, нито гладът, както и всичко друго, не са полезни, когато преминават естествените си граници”. Хипократ
Всеки един от нас се е борил в даден период от живота си с наднормените килограми. За съжаление има хора, които никога не постигат победа в тази борба. Резултатът- метаболитен синдром, болести, понижено самочувствие…В интернет пространството има милиони #диети, чудотворни хапчета и добавки за #отслабване. Каква е истината? Няма чудотворни диети и елексири. Последните статистики сочат, че 100 милиона човека харчат повече от 60 млн. долара годишно за ‪#‎диетични‬ книги, специални храни, „вълшебни хапчета, специализирани клубове и т. н. , за да постигнат желаното # тегло.
Нашия екип Ви предлага програма, съобразена с вас и вашия начин на живот  с която да  се научите да се храните, без излишни ограничения и стрес.

Отслабвайте докато се храните!

Диагностика с квантов анализатор bs021-300x214

Анализатора ни дава моментното здравословно състояние на организма. Изключително удобен и практичен в лекарския кабинет, при изготвяне на индивидуалните програми за хранителни режими и промяна в начина на живот
Метод на изследване е нов, бърз, точен, неинвазивен  и удобен. В рамките на една минута апаратът отчита 130 здравни показатели и дава пълна информация за сърдечно-съдова, мозъчно-съдова, полова система, минерална плътност на костите, микроелементи, бял дроб, дихателни пътища, кръвна захар, стомах, черва, черен дроб, жлъчка и др. След снемането на показателите лекар разчита подробно Вашите показатели. Продължителност на теста и консултацията – около 60 минути.
Ще получите подробна информация за всеки показател.
Ще знаете кои витамини, микроелементи да набавите, както и на кои храни да наблегнете.
При нужда се назначават допълнителни изследвания при специалист.

ВАЖНО:  Три часа преди изследването не трябва да се консумира храна, кафе и тонизиращи напитки, както и да се упражнява спортна дейност, препоръчително е прием на вода.
Процедурата не се извършва :
– на лица под 10-годишна възраст;
– при жените – по време на месечен цикъл;
– при наличие на метални пластини в тялото;
– при наличие на пейсмейкър.

Апаратна Детоксикация  помага на тялото да засили процесите на самопочистванеis (2)

Според рефлексологията , всяко стъпало е канал, през който тялото се опитва да се пречисти от отровите и други вещества, които се натрупват в организма.
Детоксикаторът не лекува болести. Той служи за извличане на токсините от тялото.
Процедурите с детоксикатор могат да подобрят или облекчат:
работата на черния дроб или бъбреците
общата обмяна на веществата и метаболизма
артрита
главоболие и мигрена
кожни проблеми
менструални болки
пречиства от живак и тежки метали
доброто състояние и равновесие на цялото тяло
Препоръчително е да се комбинира с детоксикиращ хранителен режим.
Процедурата трае около 30 мин.
Препоръчително е първия курс на детоксикация да бъде поне от 10-15 процедури, през ден. След това е достатъчно да се правят веднъж на 3 или 6 месеца, по преценка на лекаря.

Турмалинова терапия

– служи за профилактика,  лечение и подобряване на работата на организма при:
– Опорно–двигателния апарат – болки в гръбначния стълб и костите (остеохондроза, сколиоза, подобрява проводимостта на нервните импулси в организма.
– Подобрява и освежава външния изглед на организма.
– Активира процеси, свързани с обмяната на веществата в организма.
– Сърдечно-съдова система (възстановяване след инфаркт, нормализира кръвното налягане, прочиства кръвоносните съдове-(артерии, вени, капиляри) и кръвта от холестерини, шлаки и я обогатява с кислород.
– Нервна система (премахва стрес, преумора, невралгия, подобрява съня, изработва устойчивост към стреса), подобрява проводимостта на нервните импулси в организма.
– Допринася за растежа и развитието на децата и юношите.
– В урологията и гинекологията – действа при безплодие, проблеми с простата, потентността и либидото. Рехабилитация след инсулт до пълно оздравяване.
– Намалява теглото чрез разграждане на целулита.
– Оказва оздравяващо действие на гастрити, колити и язви.
– Подобрява храносмилането в организма и дефекацията.
– Подпомага оздравителните процеси в черния дроб и способства за пълното му очистване.
– Забавя процесите на стареене, обновява водния баланс и регулира процеса на топлообмена в организма.
Как работи ?
В основата на работата на това оборудване са заложени три основни принципа на древната традиционна източна медицина:
– рефлексотерапия
– дълбок точков масаж
– нагряване
Ефектът на рефлексотерапията се осигурява от дълговълновото инфрачервено топлинно излъчване на вътрешния, външния проектор и турманиевия килим. Инфрачервените вълни играят ролята на “дълбокопроникващи в тъканите игли”, които стимулират енергийните точки по дължината на гръбначния стълб и цялото тяло. Въздействието на вътрешния проектор, създава ефекта на точковия масаж – “натиск на пръстите”, стимулира нервните окончания, премахва умората и нервното напрежение, отпуска мускулите. По такъв начин се масажират меките тъкани на гръбначния стълб, нагряват се в дълбочина и щадящо се разтяга гръбначния стълб. В резултат на това се премахва мускулният спазъм и се възстановява нормалната подвижност на гръбначния стълб, отстраняват се прищипването и притискането на нервните окончания. Възстановява се проводимостта на нервните импулси към вътрешните органи и тъкани. Това води до оздравяване на различни органи, засилва се метаболизмът, намаляват мастните отлагания.  Подобрява общото здравословно състояние, понижава напрежението в меридианите и мускулите по протежение на гръбначния стълб, осезаемо облекчава болките, подобрява обмяната на веществата, намалява болките, усилва имунитета.
Топлинното въздействие и точковият масаж помагат да се намали нервно-мускулното напрежение и да се увеличат собствените сили и възможности на организма сам да се пребори със заболяванията.credoweb_logo